Το γραφείο μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, έχει ένα δίκτυο δικηγόρων – συνεργαζόμενων γραφείων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διακρίνονται τόσο για τις ακαδημαϊκές τους σπουδές όσο και για την επαγγελματική τους  καταξίωση.

Δικηγόροι - Συνεργαζόμενα Γραφεία

Δανελιάν Αθανάσιος-Γεώργιος

– Δικηγόρος – Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής

– Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως φοιτητής συμμετείχε ως μέλος της ομάδας εκπροσώπησης του Πανεπιστημίου, στον ετήσιο διαγωνισμό Διεθνούς Δικαίου, ο οποίος διεξάγεται στη Χάγη της Ολλανδίας (Telders Moot Court Competition) με συμμετοχή Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, κερδίζοντας την 3η θέση. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής.

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Διεθνούς Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια Δημόσιου Διεθνούς και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

– Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εντατικό κύκλο εκπαίδευσης σε ζητήματα Δικαστικής Ψυχολογίας (2017).

– Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Μέλος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος.

– Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά.

Μελέτες – Εργασίες:

– Η ποινική καταστολή της παράνομης μετανάστευσης.

– Η παρακαταθήκη των υποθέσεων Pinochet και Διστόμου αναφορικά με την ετεροδικία κρατών και κρατικών λειτουργών.

– Η επίκληση της διεθνούς ευθύνης κράτους για παραβιάσεις κανόνων jus cogens και υποχρεώσεων erga omnes.

– Η νομιμότητα του Μνημονίου σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 668/2012 Απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

– Οι αλλαγές που επιφέρουν το 15ο και 16ο Πρωτόκολλο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

– Τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου σε περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

– Οι νομοθετικές αλλαγές στην ειδική ποινική νομοθεσία περί τυχερών παιγνίων και η πρόσφατη εφαρμογή τους από την ελληνική ποινική Δικαιοσύνη.

Δρ. Πλεύρη Άννα - Συνεργαζόμενο Γραφείο

– Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

–  Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο , του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο με βαθμό Άριστα με διάκριση. Τόσο για τις ως άνω μεταπτυχιακές όσο και για τις διδακτορικές της σπουδές, τιμήθηκε με  υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Διεθνούς Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου Θράκης.

– Λέκτορας Ιδιωτικού Δικαίου και ADR στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

– Έχει εκπαιδευθεί σε διάφορες μετεκπαιδεύσεις σε τομείς του αστικού, εμπορικού και αστικού δικονομικού δικαίου καθώς και των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών (ADR) σε χώρες του εξωτερικού, όπως  στην Ιταλία (2011), στη Γερμανία (2009, 2015), στο Ηνωμένο Βασίλειο (2012), στην Ελβετία (2014) και στις ΗΠΑ (2014, 2015).

– Είναι Διαμεσολαβήτρια  Αστικών, Εμπορικών, Οικογενειακών Διαφορών και ODR, (ADRcenter, ΑDRg, Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης),  εκπαιδευμένη διαιτητής (Duesseldorf Arbitration School) και ασχολούμενη με τη διαιτητική πράξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ενώ είναι μέλος, ως διαμεσολαβήτρια, διαιτητής και εκπαιδεύτρια, διαφόρων διεθνών οργανισμών διαμεσολάβησης και διαιτησίας, όπως το CIArb, το ADR-ODR International, το YAF, το WMO κ.α.

– Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ως Ευρωπαία Δικηγόρος.

– Είναι συγγραφέας ενός βιβλίου πολιτικής δικονομίας με τίτλο: «Μη δικαιούχοι και μη υπόχρεοι διάδικοι στην πολιτική δίκη», Εκδόσεις Σάκκουλα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 2014) και  έχει συμβάλλει ως συγγραφέας σε πολλά συλλογικά έργα, ενώ πολλές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

– Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά

Κωνσταντινίδης Παναγιώτης - Συνεργαζόμενο Γραφείο

– Δικηγόρος

– Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

– Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Aufbaustudiengang für im Ausland graduierte Juristinnen und Juristen LL.M.» από το «Goethe Universität» της Φρανκφούρτης

– Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

– Γλώσσες: Ελληνικά, Γερμανικά Αγγλικά

Μελέτες – Εργασίες:

– Die Bedeutung der Europäischen Menschenrechtskonvention.

– BGHZ 72, 355 (Alternative Verursachung) – Ersatz von Folgeschäden bei Verkehrsunfall.

– Das Zeugnisverweigerungsrecht.

– Das Justizsystem in Griechenland.

– Der erforderliche Zusammenhang zwischen Grunddelikt und schwerer Folge beim erfolgsqualifizierten Delikt des §227 Abs.1 StGB.

Καραμάνη Πέγκυ - Συνεργαζόμενο Γραφείο

– Δικηγόρος

– Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

– Γλώσσες: Ελληνικά,  Αγγλικά, Ιταλικά.

– Τομείς Δικαίου: Αστικό Δίκαιο, Κτηματολόγιο, Υπερχρεωμένα, Εργατικές διαφορές.