Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

papras

Η οικογένεια Παπρά είναι παλαιά τυρναβίτικη οικογένεια που εδώ και πολλές γενεές ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια. Ο Θωμας Ι. Παπράς πέρασε στην βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών λόγω πεποιθήσεως και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και στην οινοποίηση σαν αποτέλεσμα της ανάγκης αξιοποίησης των παραγόμενων σταφυλιών με την αυξημένη προστιθέμενη αξία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του κτήματος Παπρά εδώ.

Η αφορμή ήταν η φύτευση ενός νέου αμπελιού το 1990 με τις πρωτοποριακές για την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλα και για την Ελλάδα τότε, ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Η βιολογική καλλιέργεια έγινε σε συνεργασία με τον τότε ΣΟΓΕ (Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας ), μετέπειτα ΒΙΟ Ελλας.

Η πρώτη πιστοποίηση , μετά από την τριετή περίοδο προσαρμογής, πάρθηκε το 1993, μαζί με την παράλληλη οινοποίηση των σταφυλιών αυτών.

Η επιμελημένη καλλιέργεια των αμπελιών,το μεράκι και η προσεκτική οινοποίηση με σύγχρονες μεθόδους, αναγνωρίσθηκαν από τον κόσμο των καταναλωτών οι οποίοι εκτίμησαν την έντιμη και κοπιαστική προσπάθεια που αντανακλώνται στην ποιότητα των προϊόντων του κτήματος.

Τα προϊόντα που παράγει σήμερα το κτήμα Παπρα προέρχοναι αποκλειστικά απο βιολογικά σταφύλια.

Κτήμα Παπρά – Βραβεία

Η αναγνώριση ήρθε και από τις επίσημες διοργανώσεις στις οποίες πήραν μέρος τα κρασιά του κτήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο το 2009 για το λευκό κρασί (από τις ποικιλίες ροδίτη και μπαντικι ) στον διαγωνισμό κρασιων από βιολογικά σταφύλια στα πλαίσια του ECO φεστιβάλ της ΔΗΩ καθώς επίσης και το 2010 χρυσό μετάλλιο για το ερυθρό κρασί στον διεθνή διαγωνισμό της Θεσαλονίκης (από τις ποικιλίες Cabernet S. και Merlot.)

  • Το Κτήμα Παπρά απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για το Ροδίτης-Μπάντικι, Λευκός, 2010
  • Το Κτήμα Παπρά απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για το Cabernet Sauvignon – Merlot, Ερυθρός, 2008.

Online Shop Κτήμα Παπρά