Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

ktima dereskos

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

​Στο σύγχρονο οινοποιείο που βρίσκεται μέσα στους αμπελώνες μας, όλα τα μηχανήματα, όπως εκραγιστήριο, αντλίες, πιεστήριο, εμφιαλωτική γραμμή καθώς και οι δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης του κρασιού είναι σύγχρονα και ανοξείδωτα.
Η ποιοτική παραγωγή ελέγχεται αυστηρά σε κάθε στάδιο της οινοποιητικής διαδικασίας. Το κρασί που προορίζεται για παλαίωση τοποθετείται σε φρέσκα δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 220 λίτρων.
Η οινολόγος της εταιρίας μας επιμένει στην αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης. Από τη συλλογή των σταφυλιών σε μικρά τελάρα των 20 κιλών, τη στατική απολάσπωση του μούστου με ψύξη, τη ζύμωσή του σε χαμηλές, ελεγχόμενες θερμοκρασίες με την προσθήκη επιλεγμένων ζυμομυκήτων μέχρι το προσεκτικό φιλτράρισμά του, πριν την εμφιάλωση του δόκιμου πλέον κρασιού.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΔΕΡΕΣΚΟΥ

Εκφραστικά τοπωνυμία χωρίζουν την περιοχή σε μικρότερες καλλιεργητικές μονάδες. Ο ποικιλιακός οικογενειακός αμπελώνας βρίσκεται στην τοποθεσία Αγριλιά. Το ημιορεινό ανάγλυφο των 350μ. με τις πολλές μικρές και μεγάλες κλίσεις, επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά τον παραδοσιακό κανόνα που θέλει τους ελληνικούς αμπελώνες στις πλαγίες των βουνών μας.
Η ευεργετική επίδραση του ικανού υψόμετρου στα κρασοστάφυλα αλλά και μια σειρά από άλλα μικροκλιματικά στοιχεία αναδεικνύουν το ιδιαίτερο αμπελοοινικό δυναμικό της περιοχής. Συνεπικουρούν, η γεωλογική σύσταση των εδαφών, οι πλούσιες βροχοπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο καθώς και οι έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές ημέρας-νύχτας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Για να τρυγήσουμε σταφύλια που θα μας δώσουν κρασιά υψηλής ποιότητας, επιλέξαμε τη μοντέρνα γραμμική διάταξη των ριζών, σε ικανό ύψος με κάθετη ανάπτυξη.
Οι ποικιλίες των αμπελώνων μας είναι οι ελληνικές Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Ροδίτης καθώς και οι γαλλικές ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Rouge, Chardonnay και Sauvignon Blanc.
Οι στρεμματικές μας αποδόσεις περιορίζονται στα 900-1.000 κιλά ανά στρέμμα.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΕΡΕΣΚΟΥ ΑΕ

Φλόκα, 244 00 Γαργαλιάνοι, Μεσσηνία

E-SHOP

Παραγγελία Online - Αποστολή Πανελλαδικά